naplopo

Hírek

Viszakozót fújt a kormány. Mégis marad az éves szaldós elszámolás, jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

A Facebookon jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter, hogy a telepítéstől számított tíz éven át az éves szaldó elszámolási rendszerben maradhatnak azok a háztartási méretű (50 kW-nál kisebb teljesítményű) napelemes rendszerek, melyek

  • már korábban megvalósultak,
  • vagy 2023. szeptember 7. éjfélig beadták a m egvalósításra az igénybejelentést és legkésőbb 2025. végéig megvalósulnak.

2021. december 6-án elindult a "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" nevű pályázat, amely keretén belül 100%-os vissza nem térítendő állami támogatás igényelhető. A pályázat az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára nyújt lehetőséget a támogatás igénylésére.

A pályázat első fordulója 2021. december 6-tól 2022. február 6-ig volt nyitva. Jelenleg nem lehet pályázatot beadni, a következő forduló 2022. szeptemberében indul.

Átírták a 100%-os támogatású lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat szabályrendszerét március 4-én, új pályázati felhívás jelent meg a pályázat honlapján. A felhívásból kivették a 18 év alatti gyerekek és a hátrányosabb helyzetű régiókban beadott pályázatok után járó pluszpontszámok rendszerét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentése: még több magyar család kaphat támogatást a napelemes pályázaton

A kormány célja, hogy minél hamarabb, minél több család és háztartás részesülhessen támogatásban, ezért megemeli a lakossági napelemes pályázat első ütemének keretösszegét. Ennek köszönhetően mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult, megkapja majd a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, vissza nem térítendő támogatást - jelentette be keddi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).