naplopo

Társasházak, panelházak

A napkollektoros rendszerek kiválóan alkalmazhatók családi házaknál nagyobb társasházak, panelházak esetében is. A nagyobb épületekben a melegvíz fogyasztás egyenletesebb, kiszámíthatóbb, ezért a napkollektoros rendszer is jobb kihasználtsággal, magasabb hatásfokkal fog működni.

Ritka kivételtől eltekintve a nagyobb társasházak esetében a napkollektoros rendszer feladata csak használati-melegvíz készítés. Éves szinten a melegvíz szükséglet általában 40-60%-ban állítható elő napenergia felhasználásával. 

Különösen jó hőenergetikai tulajdonságú, alacsony hőveszteségű társasházak esetében azonban a napkollektorok fűtés-rásegítésre is alkalmazhatók. Ha a társasházhoz esetleg beltéri, vagy kültéri úszómedence is tartozik, akkor a napkollektoros rendszer a medence fűtésére is rá tud segíteni.

Kisebb társasházak napkollektoros rendszerei Kisebb társasházak részére javasolt
napkollektoros rendszereink
Standard-XL napkollektoros rendszer

Standard-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer 20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

 Preheat-XL napkollektoros rendszer Preheat-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős előfűtő melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló belső hőcserélőjén keresztül.

EcoFresh-XL napkollektoros rendszer

EcoFresh-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős puffertárolót fűtenek, a tároló hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz hőcserélős melegvíz készítő egység, ún. frissvíz modul alkalmazásával készül.

 EcoFlow-XL napkollektoros rendszer

EcoFlow-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok belső hőcserélős átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz átfolyós módon, a puffertárolóba beépített nagy felületű rozsdamentes acél hőcserélőn keresztül készül.

Nagyobb társasházak napkollektoros rendszerei

Nagyobb társasházak részére javasolt
napkollektoros rendszereink

Multi napkollektoros rendszer

Multi rendszerek

Napi ~1000-8000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

MultiPuffer napkollektoros rendszer

MultiPuffer rendszerek

Napi ~1000-12000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot! 

Standard-XL napkollektoros rendszer

 

Jellemzően ~800-1000 liter napi melegvíz fogyasztású létesítményekhez javasolható napkollektoros rendszer.

A napkollektorok álló kialakítású, két belső hőcserélős melegíz-tárolót fűtenek a tárolóba beépített alsó hőcserélőn keresztül. Az épület fűtését is ellátó kazán a felső hőcserélőn keresztül csak a tároló felső részét fűti. A napenergia optimális kihasználását a tárolón belül kialakuló, hőmérséklet szerinti rétegződés biztosítja. 

Multi napkollektoros rendszerNagy méretű, külső hőcserélőt alkalmazó használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén két-három, sorba kapcsolt - álló kivitelű, hőszigetelt melegvíz-tárolóban előmelegítik, vagy megfelelő napsugárzás esetén teljesen felfűtik a hálózati hidegvizet a hagyományos hőtermelővel fűtött utófűtő tároló számára.

Preheat-XL napkollektoros rendszer

Jellemzően ~1000-1500 liter napi melegvíz fogyasztású létesítményekhez javasolható napkollektoros rendszer. A napkollektoros rendszer előmelegíti a vizet a hagyományos fűtésű rendszer számára.

A napkollektorok álló kialakítású,  belső hőcserélős előfűtő melegíz-tárolót fűtenek a tárolóba beépített alsó hőcserélőn keresztül. Melegvíz fogyasztás esetén a napkollektorokkal az előfűtő tárolóban előmelegített víz kerül át a  hagyományos fűtésű tárolóba.

EcoFresh-XL napkollektoros rendszerA napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy hőszigetelt puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz készítő egységgel (frissvíz modullal) történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít. Melegvíz elvétel esetén elindul a frissvíz modul szivattyúja, ami a puffertároló vizét keringeti a modul hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz hőmérsékletének szabályozása a frissvíz modulba beépített, primer (puffertároló) oldali termosztatikus keverőszeleppel történik.