naplopo

Uszodák, strandfürdők

A napkollektoros rendszerek hatékonyan, magas hatásfokkal alkalmazhatók nagyobb méretű medencék, uszodák, strandfürdők, wellness létesítmények medencéinek a fűtésére. Az ilyen létesítmények medencéinek elegendően meleg, komfortos hőmérsékleten tartása jelentős hőmennyiséget igényel, ennek nagy részét napkollektoros rendszer alkalmazásával fedezni lehet.

A napkollektorok nyitott, nyári üzemű, és fedett, egész éves üzemű medencék fűtésére egyaránt alkalmazhatók. Ha a medencék mellett használati-melegvizet igénylő fogyasztók is vannak, pl. zuhanyzók, fürdők, konyha, étterem... stb. akkor a napkollektoros rendszer a melegvíz előállítására is használható.

Az alábbiakban ismertetjük a leggyakoribb medence fűtő és kombinált medence fűtő/melegvíz készítő napkollektoros típusrendszereinket. Egyedi igények esetén azonban természetesen egyedi rendszerekre is adunk árajánlatot.

A részletek megtekintéséhez kattintson a kapcsolási vázlatra, vagy a rendszer elnevezésére!

Medence fűtés

Csak medence fűtő napkollektoros rendszerek

BasicPool rendszerek

Kisebb ~20-30 m2 vízfelületű medencékhez
A napkollektoros rendszer a vízforgató-szűrő rendszerbe beépített hőcserélőn keresztül fűti a medencét. A medence vizét a hőcserélőn a keresztül a vízforgatást is végző szivattyú keringeti.


 

BasicPool-XL rendszerek

Elsősorban nagyobb, 30 m2 feletti vízfelületű medencékhez
A napkollektoros rendszer a vízforgató-szűrő rendszerrel párhuzamos ágba beépített hőcserélőn keresztül fűti a medencét. A medence vizét a hőcserélőn a keresztül külön, a  vízforgatást-szűrést végző szivattyútól függetlenül vezérelhető szivattyú keringeti.

Medence fűtő és melegvíz készítő rendszerek

Multi-BasicPool-XL rendszerek

Nagy méretű kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén két-három darab, sorba kapcsolt, melegvíz-tárolót fűtenek, melyekben előmelegítik, vagy megfelelő napsugárzás esetén teljesen felfűtik a hálózati hidegvizet a hagyományos hőtermelővel fűtött utófűtő tároló számára. A medencét a napkollektorok közvetlenül, a napkollektor köri fagyálló folyadékkal fűtik.


MultiPuffer-Pool-XL rendszerek

Nagy méretű, a hőtárolás céljára puffertárolót alkalmazó kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer. A napkollektorok lágyított vízzel feltöltött puffertárolót fűtenek. A puffertároló hőtartalmát felhasználva külső hőcserélőkön keresztül lehet fűteni egy előfűtő használati-melegvíz tárolót és a medencét.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot! 

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.