naplopo

Szabályozók

ANapkollektor szabályzók napkollektoros rendszerek automatikus, felügyelet nélküli üzemét elektronikus szabályozók alkalmazásával lehet megvalósítani. A szabályozók érzékelőkkel mérik a napkollektorok, és a kollektorokkal fűtött tárolók, medence, vagy hőcserélők hőmérsékletét, és ezeknek megfelelően vezérlik a rendszerbe beépített szivattyúk és motoros szelepek üzemét.
A korszerű, mikroprocesszoros szabályozók fokozatmentesen tudják szabályozni a napkollektor köri szivattyú fordulatszámát, és bonyolult, több zónás rendszerek vezérlésére is alkalmasak. Így biztosítani tudják a hasznosított napenergia optimális, előnykapcsolás szerinti elosztását az egyes napkollektorokkal fűtött tárolók között. A napkollektoros fűtés vezérlésén kívül  a szabályozók még számtalan hasznos funkcióval rendelkeznek. Például mérik a napkollektorok hőteljesítményét és gondoskodnak a túlmelegedés elleni védelemről.

 


 

Hc típusú napkollektor szabályozók Steca típusú napkollektor szabályozók Szabályozó tartozékok
 HC típusú szabályozók   Steca típusú szabályozók   Szabályozó tartozékok

A szabályozók árainak megtekintéséhez kattintson ide!


HC 1 napkollektor szabályozóA HC sorozatú napkollektoros szabályzók a Naplopó Kft. közreműködésével, Magyarországon kifejlesztett berendezések. Minden típus rendelkezik legalább egy fordulatszám szabályozott szivattyú kimenettel és relé kimenettel.

 

 

 

Steca szabályzók

A Steca Németország egyik vezető Szolár elektronikával foglalkozó vállalata. Napkollektoros szabályzóik letisztult, praktikus kivitelűek. Valamennyi típus LCD kijelzővel rendelkezik és többféle rendszerséma közül választhatunk bennük.

 

 

 

Térfogatáram mérő impulzusadó.A központi szabályozó egységnek a gépészeti rendszerbe való csatlakoztatásához szükség lehet többféle kiegészítő elemre. Ezeket foglaltuk össze ezen az oldalon.