naplopo

Fagyálló hőátadó folyadékok

Fagyállófolyadékok napkollektoros rendszerekhezA napkollektoros rendszerek egész évben, tehát a fagyveszélyes téli félévben is működnek, ezért a napkollektor kört fagyálló folyadékkal kell feltölteni.

Az általunk kínált fagyálló folyadékok mindegyike az általánosan alkalmazott etilénglikol fagyállóval szemben nem mérgező. Ez azért fontos, mert ha a rendszerben esetleg meghibásodás (pl. hőcserélő lyukadás) áll elő, akkor sem kerül mérgező anyag az ivóvíz hálózatba. Emellett a fagyálló közegek környezetbarátok, mert biológiailag lebonthatók, foszfátot, nitrátot és nitritet nem tartalmaznak. Valamennyi fagyálló folyadék korrózióvédő inhibitorokat is tartalmaz.

A vákuumkollektoros rendszerekben jóval magasabb hőmérséklet is előállhat, ezért azokban olyan fagyálló-munkaközeget kell alkalmazni, mely a magas hőmérsékletet is vegyi bomlás nélkül elviseli.

Árak:

A fagyálló folyadékok árai megtekinthetők a Naplopó Webáruházban: www.naploposhop.hu

A fagyálló árak megtekintéséhez kattintson ide

Frigosolar fagyálló 5 liter+180°C-ig
Propilénglikol fagyálló folyadék koncentrátum.
Csak hígítva használható, javasolt hígítási arány: 40% fagyálló, 60% víz
Alkalmazási terület: síkkollektoros rendszerekben, ahol az üresjárati túlmelegedés csak ritkán fordul elő.

Innosolar fagyállóAz INNOSOLAR hőátadó folyadék elsősorban napkollektoros rendszerek folyadéktölteteként használható, -29°C hőmérsékletig fagyásbiztos, narancssárga színű folyadék. Magas 200°C feletti hőmérsékleten is stabil és tartósan üzembiztos. Magas hőmérséklettűrése miatt alkalmazása elsősorban vákuumcsöves napkollektorok használata esetén és/vagy gyakori üresjárati túlmelegedésnek kitett napkollektoros rendszerek esetén javasolt.

Az Innosolar fagyálló folyadék különböző szénatomszámú glikolok, víz és megfelelő korróziógátló inhibitor keveréke, ami meggátolja a folyadékkal érintkező fémek korróziós károsodását. Az inhibitor-keverék nem tartalmaz nitrit-, kromát- és amintartalmú vegyületeket, így a használati utasítások betartása esetén egészségkárosító hatása nincs. Összetétele miatt nagy hőmérséklet-terhelés felvételére alkalmas.