naplopo

Melegvíz készítő és épület fűtő rendszerek

EcoFlow napkollektoros rendszerek

 

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül hőszigetelt puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályba beépített nagy felületű rozsdamentes acél hőcserélőn keresztül, átfolyós módon történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít.

A puffertároló fűtési rendszerhez kapcsolása az adott fűtési rendszer és az egyéb hőtermelők (gázkazán, szilárd tüzelésű kazán... stb.) függvénye.

  

EcoFresh napkollektoros rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy hőszigetelt puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal (frissvíz modullal) történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít. Melegvíz elvétel esetén elindul a frissvíz modul szivattyúja, ami a puffertároló vizét keringeti a modul hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz hőmérsékletének szabályozása a frissvíz modulba beépített, primer (puffertároló) oldali termosztatikus keverőszeleppel történik.

EcoDuo napkollektoros rendszerek

 

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy hőszigetelt, két hőcserélős melegvíz-tárolót, és egy szintén hőszigetelt, egy belső hőcserélős puffertárolót fűtenek. A melegvíz-tároló és a puffertároló napkollektoros fűtése között az átváltás motoros váltószeleppel történik.

A puffertároló fűtési rendszerhez kapcsolása az adott fűtési rendszer és az egyéb hőtermelők (gázkazán, szilárd tüzelésű kazán... stb.) függvénye.

 

Ecodirect napkollektoros rendszerekA napkollektorok a használati-melegvizet a szokásos, "standard" rendszerrel megegyezően egy hőszigetelt, zománcozott felületvédelemmel rendelkező, két hőcserélős melegvíz-tárolóban készítik, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül. A fűtés-rásegítés a napsütés időtartama alatt, "direct" módon, egy hőcserélős fűtési egység alkalmazásával valósul meg. A napkollektorok a fűtési egységben lévő lemezes hőcserélő primer oldalát fűtik. A fűtési egység szekunder oldalán pedig egy fűtési szivattyú, termosztatikus keverőszelepen keresztül, a fűtési rendszerre tud rásegíteni.