naplopo

Napkollektoros és napelemes rendszerek

Kérjük válasszon! A napkollektoros, vagy a napelemes rendszereinket szeretné megtekinteni?

Napkollektoros rendszerek

Melegvíz a Napból

Ajánlott napkollektoros rendszereink...

A napkollektorok a Nap energiáját hőenergiává alakítják át, amivel használati-melegvizet készíthetünk (fürdésre, mosogatásra, mosásra), medencék vizét fűthetjük, az épület fűtésére, esetleg hűtésére segíthetünk rá.

Napelemes rendszerek

Áram a Napból

Ajánlott napelemes rendszereink...

A napelemek a Nap energiáját villamos energiává alakítják át, amivel az épületek elektromos energia igényét fedezhetjük. Megfelelően méretezett napelemes rendszerrel éves szinten a teljes villamos energia szükséglet előállítható.

Alkategóriák

A napkollektoros rendszerek megvalósíthatók családi házakon, társasházakon, és szinte minden más egyéb létesítményen is, legyen az például szálloda, étterem, kollégium, közintézmény, uszoda, irodaház, vagy bármilyen célú üzleti vállalkozás létesítménye.

Az továbbiakban jellemző rendszertípusok kialakítására mutatunk példákat. A bemutatott konkrét példákon kívül természetesen egyedi kialakítású rendszerekre is készséggel adunk árajánlatot.

Kérjük, válasszon az alábbi felhasználási területek közül:

Családi házak napkollektoros rendszerei

Családi házak, nyaralók

Használati-melegvíz készítő, épület fűtő, medence fűtő, vagy többcélú, kombinált napkollektoros rendszerek családi házak, kisebb társasházak, vagy hétvégi házak, nyaralók részére.
Bővebben...

Társasházak napkollektoros rendszerei

Társasházak, panelházak

Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek közepes és nagyobb méretű társasházak, panelházak részére.

Bővebben...

Nagyobb létesítmények napkollektoros rendszerei

Egyéb nagyobb létesítmények

Napkollektoros rendszerek szállodák, panziók, kollégiumok, iskolák, vállalkozások, intézmények... stb. részére, használati-melegvíz készítésre, épület fűtésre, vagy egyéb hőigény fedezésére.
Bővebben...

Uszodák, stranfürdők napkollektoros rendszerei

Uszodák, strandfürdők

Napkollektoros rendszerek közepes és nagyobb méretű uszodák, strandfürdők, wellness központok medencéinek fűtésére és használati-melegvíz készítésére.
Bővebben...

napelem veresegyhez

A napelemes rendszereket általában épületek villamosenergia igényének részben, vagy akár egészben történő fedezésére hozunk létre. A napelemes rendszer típusát és kialakítását elsősorban a közcélú villamosenergia hálózathoz való viszonya határozza meg. A leggyakrabban alkalmazott kialakítás az ún. hálózatra kapcsolt napelemes rendszer. Az ilyen rendszer csak a hálózattal szinkronban tud működni, hálózati áramszünet esetén a napelemes rendszer is automatikusan lekapcsol. A hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek általában nem tartalmaznak energiatárolót, akkumulátor telepet. Erre Magyarországon az éves szaldós elszámolás miatt nincs is szükség, mivel az akkumulátor szerepét a közcélú villamosenergia hálózat betölti. 


Lehetőség van azonban energiatárolót is tartalmazó, hibrid rendszerek megvalósítására is. Ezek az úgynevezett önfogyasztásra optimalizált rendszerek. Az energiatároló hatásaként a napelemes rendszer termelésének nagyobb részaránya kerül felhasználásra az épületben, és kisebb részaránya kerül visszatáplálásra a hálózatba. A hibrid rendszerek alkalmasak lehetnek arra is, hogy áramszünet esetén részleges, vagy akár teljes áramellátást biztosítsanak.