naplopo

Melegvíz készítő rendszerek

Junior napkollektoros rendszerKisebb vízfogyasztású családi házakhoz, vagy hétvégi házakhoz, nyaralókhoz javasolt napkollektoros rendszer.

A napkollektorok fali kialakítású melegíz-tárolót fűtenek a tárolóba beépített belső hőcserélőn keresztül. A hagyományos energiával üzemelő utánfűtés történhet a tárolóba, az alsó karimán keresztül beépített elektromos fűtőpatronnal, de jobb megoldás, ha a napkollektorokkal fűtött tárolóval sorba kötnek egy utófűtő tárolót (pl. villany-, gáz-, vagy indirekt fűtésű bojlert), vagy egy erre alkalmas átfolyós vízmelegítő készüléket, pl. kombi gázkazánt.


Standard napkollektoros rendszerJellemzően 3-10 fő által lakott, normál, vagy nagyobb méretű családi házakhoz javasolt napkollektoros rendszer.

A napkollektorok álló kialakítású, két belső hőcserélős melegíz-tárolót fűtenek a tárolóba beépített alsó hőcserélőn keresztül. A napkollektorok a tároló teljes térfogatát fel tudják fűteni. Hagyományos hőtermelőt, pl. gázkazánt, fa-, vagy pellet kazánt a tároló felső hőcserélőjére lehet rákötni, így ezekkel a hőtermelőkkel csak a tároló felső része fűthető fel. A tároló közép magasságában lévő 6/4-os csonkon keresztül elektromos fűtőpatron is beépíthető. A napenergia optimális kihasználását a tárolón belül kialakuló, hőmérséklet szerinti rétegződés biztosítja.