naplopo

Kombinált puffertárolók

Kombinált puffertárolókA kombinált puffertárolók a használati melegvíz tárolási és a fűtési energia tárolási feladatokat egyetlen tárolóban oldják meg. Ezáltal egyszerűsödik az épület központi gépészeti rendszere, mely így könnyen áttekinthető, felügyelhető és karbantartható. Felépítése egyszerűbb, kevesebb alkatrészre, szabályozóra és csővezetékre van szükség.

A hőenergia ott hasznosul, ahol arra igény van. Ha a tulajdonos pl. nyáron teljes egészében csak használati melegvizet szeretne készíteni, akkor erre a célra tudja felhasználni a tárolóban összegyűjtött hőenergiát, ha pedig téli időszakban nincs szüksége melegvízre, akkor minden hő fűtésre fordítható.

A kombinált puffertárolók bármilyen hőtermelővel fűthetők, legyen az napkollektor, fatüzelésű kazán, hőszivattyú, vagy akár elektromos fűtőpatron.

Belső tárolós kombipuffer-tárolót alkalmazunk azokban az épületekben, ahol a melegvíz-tároló és a csapoló közötti távolság nagy. E két pont között melegvíz cirkulációs vezetéket kell kiépíteni és a vizet cirkulációs szivattyúval kell keringtetni. Használatával a tárolóban létrejövő rétegződés megmarad.

Az átfolyós kombipuffer tárolókat higiénikus tárolóknak is hívják -nem véletlenül. Felépítésük hasonló a belső melegvíz tárolóval rendelkező puffertárolókkal, azzal a különbséggel, hogy a belső melegvíz tároló helyett egy átfolyós, nagy felületű, rozsdamentes hőcserélővel készíthető melegvíz. Felépítésükből adódóan nincs esélye a legionella vagy más baktériumoknak.

 

SB logo Hajdú logó

Solarbayer

Hajdu

A kombinált puffertárolók árainak megtekintéséhez kattintson ide!

Solarbayer logoA Solarbayer Németország egyik jelentős megújuló energia-hasznosítással foglalkozó vállalata. Tárolói között találunk találhatóak nagyobb teljesítményű és egyszerűbb felépítésű tárolók egyaránt. A kombinált puffertárolók között létezik átfolyós és belső HMV-tartályos változat is.

Hajdu logoA Hajdúsági Ipari Zrt Magyarország nagymultú, patinás tartálygyártó vállalata. Megújult termékpalettáján immár a legkorszerűbb átfolyós kombinált puffertárolók is megtalálhatók.

Alkategóriák