naplopo

Egyéb nagyobb létesítmények

Nagyobb létesítmények nagyobb napkollektoros rendszerei

A napkollektoros rendszerek kiválóan alkalmazhatók családi házaknál nagyobb létesítmények esetében is. Ezek lehetnek például szállodák, panziók, éttermek, kollégiumok, iskolák, óvodák, vállalkozások, önkormányzati, vagy állami intézmények... stb.

A nagyobb épületekben a melegvíz fogyasztás egyenletesebb, kiszámíthatóbb, ezért a napkollektoros rendszer is jobb kihasználtsággal, magasabb hatásfokkal fog működni. Ritka kivételtől eltekintve a nagyobb létesítmények esetében a napkollektoros rendszer feladata csak használati-melegvíz készítés. Éves szinten a melegvíz szükséglet általában 40-60%-ban állítható elő napenergia felhasználásával. 

Különösen jó hőenergetikai tulajdonságú, alacsony hőveszteségű épületek esetében azonban a napkollektorok fűtés-rásegítésre is alkalmazhatók. Ha a létesítményhez esetleg beltéri, vagy kültéri úszómedence is tartozik, akkor a napkollektoros rendszer a medence fűtésére is rá tud segíteni.

Melegvíz készítés

Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek

Standard-XL napkollektoros rendszer

Standard-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer 20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

 Preheat-XL napkollektoros rendszer Preheat-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős előfűtő melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló belső hőcserélőjén keresztül.

Multi rendszerek

Napi ~1000-8000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek puffertárolóval, fűtés rásegítés lehetőségével

EcoFresh-XL napkollektoros rendszer

EcoFresh-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős puffertárolót fűtenek, a tároló hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz hőcserélős melegvíz készítő egység, ún. frissvíz modul alkalmazásával készül.

EcoFlow-XL napkollektoros rendszer

EcoFlow-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok belső hőcserélős átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz átfolyós módon, a puffertárolóba beépített nagy felületű rozsdamentes acél hőcserélőn keresztül készül.

MultiPuffer napkollektoros rendszer

MultiPuffer rendszerek

Napi ~1000-12000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

Melegvíz és medence

Használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszerek

Multi-BasicPool-XL rendszerek

A használati-melegvíz készítés előfűtő melegvíz tárolóban, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő tárolóban történik. A medencét a vízforgató-szűrő rendszerrel párhuzamos ágba beépített hőcserélőn keresztül fűtik a napkollektorok. A medence vizét a hőcserélőn a keresztül külön, a  vízforgatást-szűrést végző szivattyútól függetlenül vezérelhető szivattyú keringeti. 

MultiPuffer-Pool-XL rendszerek

Nagy méretű, a hőtárolás céljára puffertárolót alkalmazó kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer. A napkollektorok lágyított vízzel feltöltött puffertárolót fűtenek. A puffertároló hőtartalmát felhasználva külső hőcserélőkön keresztül lehet fűteni egy előfűtő használati-melegvíz tárolót és a medencét.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot!   

Multi-BasicPool-XL napkollektoros rendszer

Nagy méretű kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer.

A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén két-három darab, sorba kapcsolt, melegvíz-tárolót fűtenek, melyekben előmelegítik, vagy megfelelő napsugárzás esetén teljesen felfűtik a hálózati hidegvizet a hagyományos hőtermelővel fűtött utófűtő tároló számára. A medencét a napkollektorok közvetlenül, a napkollektor köri fagyálló folyadékkal fűtik.

Nagy méretű, a hőtárolás céljára puffertárolót alkalmazó kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer.

A napkollektorok lágyított vízzel feltöltött puffertárolót fűtenek. A puffertároló hőtartalmát felhasználva külső hőcserélőkön keresztül lehet fűteni egy előfűtő használati-melegvíz tárolót és a medencét.