naplopo
Naplopó-Energy szoftver

A Naplopó Kft. által kifejlesztett hőtechnikai méretező program, napkollektoros rendszerek méretezésére.

A program alkalmas használati-melegvíz készítő, medence fűtő, és ezek kombinációjával létrehozható napkollektoros rendszerek méretezésére.

A Naplopó-Energy program a Magyarországra érvényes meteorológiai adatokat tárolja (napsugárzási értékek, külső hőmérsékletek, szélsebesség, páratartalom, talajhőmérséklet, időjárási valószínűségek), és ezek segítségével szimulálja a várható időjárást. A tetszőleges dőlésszögû és tájolású kollektorok felületére érkező napsugárzást a program a Nap mozgásának geometriai összefüggései alapján számolja.

A program megírásakor arra törekedtünk, hogy valamennyi, a valóságos viszonyokat jellemző beállítási értékeket meg lehessen adni. Így pontosan definiálhatjuk például a napkollektorok hatásfokát, dőlésszögét, tájolását, a kollektoros rendszer egyéb veszteségét, a napkollektor automatika kapcsolási hőmérsékleteit. Melegvíz készítés esetén napi, vagy heti fogyasztási jelleggörbét adhatunk meg, beállíthatjuk a melegvíz tárolók méretét, számát, cirkulációs veszteségét, a tárolókat a kollektorokon kívül fűtő hagyományos hőtermelők teljesítményét, kapcsolási hőmérsékletét, üzemidejét napi, vagy heti program szerint. A méretezendő medence lehet szabadtéri, vagy fedett, a fedés lehet átlátszó, vagy átlátszatlan, a medencetér fűtött, vagy fűtés nélküli, éjszakai fóliatakarást adhatunk meg. A beállításokat könnyen kezelhető, szemléletes, grafikus megjelenítő felületeken tehetjük meg. A beállított értékek szokásos módon fájlokba elmenthetők.

Számítási ciklus választásával végezhetünk napi, havi, éves, vagy tetszőlegesen megadott időszakra vonatkozó számítást. A program a valóságos viszonyokat szimulálva kiszámolja, hogy az adott számítási ciklusban mekkora volt a hőigény, és ezt milyen részarányban fedezték a napkollektorok, és a hagyományos hőtermelő, hogyan alakult a tárolók, vagy a medence hőmérséklete. Az eredményeket grafikusan és táblázatosan is láthatjuk, és természetesen ki is nyomtathatjuk őket. A program az utolsó tíz számítás eredményeit tárolja, így a különböző beállítási értékekkel végzett számításokat könnyedén összehasonlíthatjuk.

A Naplopó-Energy program leírásának letöltése (pdf formátumban): Leírás

A Naplopó-Energy program megvásárolható és letölthető a Naplopó Webáruházban.
A program ára: 15 240 Ft (27% áfával együtt)

Töltse le és próbálja ki az ingyenes

Naplopó-Energy-D programot!

A D (Demó) verzió csak abban különbözik a teljes verziótól, hogy új napkollektorokat nem lehet felvenni a programban. Viszont minden napkollektor típus csoportjában található egy "Névtelen" napkollektor, ennek a jellemzői (felület és hatásfok paraméterek) szabadon változtathatók. A D verziójú programban nem lehet nyomtatni és a beállított adatokat elmenteni.

Kérjük, hogy a letöltéshez adjon meg néhány adatot.

Feliratkozás Naplopó-Energy program letöltéséhez

Kérem, adja meg a nevét!
Kérem, adjon meg valós E-mail címet!
Invalid Input
Kérem, adja meg a telefonszámát.