naplopo

Családi házak

Csalási házak napkollektoros rendszerei

Itt megtalálja családi házakhoz, hétvégi házakhoz, nyaralókhoz, esetleg kisebb, két-három lakásos társasházakhoz javasolt napkollektoros rendszertípusainkat! Természetesen az alábbiakban ismertetett rendszertípusokon kívül egyedi rendszerek megvalósításával is állunk az Ön rendelkezésére.

A napkollektoros rendszer célja családi házak esetében általában használati-melegvíz készítés. A nagyobb méretű rendszerek azonban a melegvíz készítés mellett épületek fűtésére, vagy az épülethez tartozó kültéri, vagy beltéri medencék fűtésére is alkalmazhatók.

Melegvíz
Melegvíz + medence
Melegvíz + fűtés
Melegvíz + fűtés + medence
Medence

 

Csak melegvíz készítő rendszerek

Standard napkollektoros rendszer

Standard rendszerek

A leggyakrabban alkalmazott, egyszerű, bevált napkollektoros rendszer. A napkollektorok két belső hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

Junior napkollektoros rendszer Junior rendszerek

Elsősorban nyaralók, hétvégi házak, vagy kisebb családi házak esetében alkalmazott egyszerű, kis méretű napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy belső hőcserélős, falra szerelhető melegvíz-tárolót fűtenek.

Melegvíz készítő és medence fűtő rendszerek

Standard-Pool rendszerek

A Standard melegvíz készítő rendszer kiegészítése medence fűtéssel. A napkollektorok a melegvíz-tárolót az alsó hőcserélőn keresztül, a medence vizét pedig a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A bojler és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

Melegvíz készítő és épület fűtő rendszerek

EcoFlow rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, amibe egy nagy felületű, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hőcserélő is beépítésre került. Ezen a hőcserélőn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz.

EcoFresh rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít.

EcoDuo rendszerek

A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót és egy különálló fűtési célú puffertárolót fűtenek a tárolókba beépített alsó hőcserélőkön keresztül. A tárolók fűtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

EcoDirect rendszerek

A Standard melegvíz készítő rendszer kiegészítése egyszerű fűtésrásegítő modullal. A napkollektorok csak a napsütés időtartama alatt, hőcserélőn és termosztatikus keverőszelepen keresztül, külön fűtésköri szivattyúval, a hagyományos hőtermelővel párhuzamosan tudnak rásegíteni az épület fűtésére.

EcoCombi rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. kombipuffer tárolót fűtenek. A kombipuffer tároló felső részébe egy belső, kisebb térfogatú használati-melegvíz tároló is beépítésre került. A használati-melegvíz a belső tartályban, a tartály palástfelületén keresztül melegszik fel.

Melegvíz készítő, épület és medence fűtő rendszerek

EcoFlow-Pool rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, amibe egy nagy felületű, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hőcserélő is beépítésre került. Ezen a hőcserélőn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik.

EcoFresh-Pool rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik.

EcoDuo-Pool rendszerek

A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót és egy különálló fűtési célú puffertárolót fűtenek a tárolókba beépített alsó hőcserélőkön keresztül. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik. A tárolók és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

EcoDirect-Pool rendszerek

A melegvíz készítés standard módon, két hőcserélős melegvíz-tárolóban történik, a fűtésrásegítés pedig ún. hőcserélős fűtési egység alkalmazásával. A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A melegvíz-tároló, a fűtési egység és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

Csak medence fűtő rendszerek

BasicPool rendszerek

Kisebb ~10-40 m2 vízfelületű medencékhez.
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A hőcserélőn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetéhez tartozó vízforgató-szűrő szivattyú keringeti.

BasicPool-XL rendszerek

BasicPool-XL rendszerek

Közepes és nagyobb, ~30 m2 feletti vízfelületű medencékhez
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A hőcserélőn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetétől függetlenül vezérelt, külön vízforgató-szűrő szivattyú keringeti.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot!

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.