naplopo

Ingyenes, hasznos szoftvereink

Naplopó-Flow programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program egyenes csővezeték nyomásveszteségének meghatározásához. 

Az Ecoline-Flow program segítségével egyszerűen, gyorsan meghatározhatjuk, hogy a napkollektoros, vagy egyéb épületgépészeti rendszerünkben milyen típusú és méretű csővezetéket célszerű alkalmazni. A program adott közeg (víz, vagy fagyálló-víz keverék), közeghőmérséklet és térfogatáram esetén kiszámolja a beállított csővezeték fajlagos (méterenkénti) nyomásveszteségét. A csővezetéket úgy célszerű kiválasztani, hogy a fajlagos nyomásveszteség értéke 100 ás 400 Pa/m között legyen.

Aeroflex-Heatloss program

Ingyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektor köri csővezeték hőveszteségének meghatározásához. 

Az Aeroflex-HeatLoss program segítségével egyszerűen, gyorsan meghatározhatjuk egy napkollektoros rendszer primer köri csővezeték rendszerének a hőveszteségét. 

Naplopó-Efficiency programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektorok hatásfokának szemléltetéséhez.

A Naplopó-Efficiency programmal szemléltethető, különböző hőmérsékletek és napsugárzások esetén hogyan alakul a napkollektorok pillanatnyi hatásfoka és teljesítménye. A programban több különböző típusú napkollektor közül választhatunk, illetve egyedi napkollektor megadására is van lehetőség.

Naplopó-Expans programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program tágulási tartály méretének meghatározásához.

A Naplopó-Expans program segítségével egyszerűen, gyorsan meghatározhatjuk, hogy a napkollektoros, vagy egyéb épületgépészeti rendszerünkben milyen méretű zárt tágulási tartályt kell alkalmazni. Sőt, hogy jobban értsük a tartály működését, a program kis ábrán szemlélteti is tartály gáz-, és folyadék térfogatának arányát különböző nyomás és hőmérséklet értékek esetén.

Naplopó-Emission programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektoros rendszerrel elérhető károsanyag kibocsátás csökkenés meghatározásához.

A Naplopó-Emission program a napkollektoros rendszer fajlagos energiahozama, a beépített napkollektor felület és a tüzelőberendezés hatásfoka alapján kiszámítja, éves szinten mekkora károsanyag kibocsátás takarítható meg.


Naplopó-Economy programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektoros rendszerek pénzügyi, gazdaságossági vizsgálatához.

A Naplopó-Economy program az ún. annuitás módszerével kiszámolja a napkollektoros rendszer élettartamára vonatkozó várható éves költség-bevétel egyenleget, és ezzel meghatározza a megtérülési időt is.