naplopo
Tervezés, méretezés

A jól működő napkollektoros és napelemes rendszerek megvalósításának alapfeltétele a gondos méretezés és tervezés. A Naplopó kft. 25 éves tervezői és kivitelezői tapasztalata, mérnök kollégáink felkészültsége, valamint a tulajdonunkban lévő legkorszerűbb méretezési szoftverek alkalmazása garanciát jelentenek arra, hogy a napenergia-hasznosító rendszerek méretezését, tervezését is a legmagasabb szinten tudjuk elvégezni.

A Naplopó Kft. a napenergia-hasznosító rendszerek tervezését 2006 óta MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti, akkreditált minőségirányítási rendszer alkalmazásával végzi.

Hőtechnikai méretezés

Hőtechnikai méretezés során határozzuk meg azt, hogy az adott melegvíz-készítés, fűtés, vagy egyéb célú hőigény optimális részarányú napkollektoros kielégítéséhez milyen típusú, nagyságú és mennyiségű napkollektor, tároló, hőcserélő... stb. szükséges, és milyen működési elvet, milyen kapcsolást kell alkalmaznunk a napkollektoros rendszer megvalósítása során. A hőtechnikai méretezés eredményeként meg tudjuk mondani Önnek, hogy ha a napkollektoros rendszer megvalósítása mellett dönt, akkor éves szinten hány kWh, vagy GJ hőenergiát tud megtakarítani. 

Naplopó-Energy méretező program

A Naplopo-Energy program ablakai

A Naplopó Kft. több mint 20 évvel ezelőtt kifejlesztett egy Magyarországon azóta is egyedülálló számítógépes szimulációs programot napkollektoros rendszerek hőtechnikai méretezésére. Ez a Naplopó-Energy program. Egyszerűbb használati-melegvíz készítő rendszerek, vagy medence fűtő rendszerek méretezésére ez a program még ma is kiválóan alkalmazható.

Bővebben a Naplopó-Energy programról...

Bonyolultabb, vagy fűtés rásegítést is végző napkollektoros rendszerek méretezését a Polysun nevű számítógépes programmal végezzük. A Polysun program teljes, "Designer" változatával rendelkezünk, ami lehetővé teszi egyedi kapcsolási vázalatok készítését  is. A Polysun segítségével a napkollektoros rendszerek mellett napelemes és hőszivattyús rendszerek méretezését is el tudjuk végezni.

screen designer 1300x780

A polysun méretező program. Ugrás a Polysun program weboldalára...

Épületek hőtechnikai és fűtéstechnikai számításait, valamint az energiatanúsítvány elkészítéséhez szükséges számításokat a Bausoft Kft. WinWatt32 fűtéstechnikai programjával végezzük. 

WinWatt fűtéstechnikai program

Hidraulikai méretezés

Hidraulikai méretezés során határozzuk meg a napkollektorok bekötését, a csőátmérőket, a keringető szivattyúk típusát, a tágulási tartályok méretét, a szabályozószelepek és egyéb szerelvények típusát és méretét. A hidraulikai méretezéseket egyrészt saját fejlesztésű szoftvereinkkel, másrészt neves épületgépész cégek (pl. Grundfos, Wilo, Danfoss) szoftvereivel végezzük.

expans ablak ecoline flow programablak

Az általunk fejlesztett, napkollektoros rendszerek méretezését segítő egyszerű programokat ingyenesen hozzáférhetővé tettük. 

Próbálja ki, és használja Ön is a Naplopó programokat! Részletek...


A napkollektoros és napelemes rendszerek méretezését, tervezését bízza ránk!

 Méretezési adatlapKapcsolási vázlatKezelési és karbantartási utasítás

Mert mi értünk hozzá.