naplopo

Szivattyús szerelési egységek

 

Szivattyús szerelési egységek készre szerelt egységben tartalmazzák a napkollektoros vagy fűtési körökben szükséges szerelvényeket. Alkalmazásukkal szerelési munka könnyebb és gyorsabb, a kompakt kivitelnek köszönhetően pedig kedvezőbb áron elérhetőek a jó minőségű részegységek.


 

Szoláris szerelési egységek   Szolári fűtési egységek

A szoláris szerelési egységek árainak megtekintéséhez kattintson ide!

Szoláris szerelési egység A szoláris egységekben együtt találhatóak meg mindazon szerelvények amelyek a napkollektoros rendszer működéséhez szükségesek. Mindenekelőtt a keringtető szivattyú, visszacsapó és elzáró szerelvények, nyomás- és hőmérők, a biztonsági szelep és csatlakozó a tágulási tartályhoz valamint töltő-ürítő csapok. Egyes típusokban található térfogatáram mérő (rotaméter) és légtelenítő edény is. Mindez polisztirol hőszigetelésben, esztétikus, kompakt kivitelben.

Szivattyús szerelési egység

A napkollektorokkal való fűtésrásegítés egyszerű és olcsó formája a "közvetlenül", hőcserélőn keresztül való fűtés. Ekkor a napkollektor kör egy ún. fűtési egységbe foglalt hőcserélőn keresztül adja át az energiát a fűtési rendszernek.  A fűtési egységben benne találhatóak mindazon szerelvények (pl.: szivattyú, termosztatikus keverőszelep), amelyek akár egy padlófűtési rendszerhez való csatlakozáshoz szükségesek.
  A fűtési rendszerben ilyen esetekben nincsen puffertároló, ezért elsősorban nagyobb tömegű épületszerkezetek fűtésére (pl.:padlófűtés) alkalmazható eredményesen.