naplopo

Napelem

 • A napelemekkel előállítható villamosenergia

  A napsugárzás energiáját napelemes rendszerek segítségével villamosenergiává alakíthatjuk. Magyarországon, ideális déli tájolás és 35°-os dőlésszög esetén, egy hálózatra kapcsolt 1 kW maximális teljesítményű napelemes rendszer évi 1000-1200 kWh villamos energiát termel. A pontos hasznosítható napenergia mennyisége természetesen függ az országon belüli elhelyezkedéstől, valamint a napelemek dőlésszögétől és tájolásától. Gyakorlati becslésként azt lehet mondani, hogy 1 kW teljesítményű napelemes rendszerrel Magyarországon megközelítőleg 1100 kWh villamosenergia állítható elő.

 • A napenergia kimeríthetetlen, tiszta és ingyenes

  Magyarország napsugárzási adottságai kedvezőek. Óriási mennyiségű napenergia érkezik hazánkban a föld felszínére (és persze az épületeink tetőfelületére) amit napelemekkel villamos árammá, napkollektorokkal pedig hőenergiává tudunk átalakítani. Az így hasznosított napenergiával jelentős részarányban, vagy akár teljes egészében is fedezhetjük az épületeink energiaigényét.

 • Hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek

  Napelemes rendszer, ami befektetésnek sem rossz!

  A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek jelenleg a napenergia-hasznosítás leggazdaságosabb módját jelentik. Átlagos fogyasztás esetén a teljes éves villanyszámla kiváltható ilyen napelemes rendszerrel. A villamos hálózat korlátlan felvevőképessége miatt egyetlen kWh napelemmel megtermelt energia sem megy veszendőbe, a nyáron megtermelt többlet energiát télen tudjuk hasznosítani.

 • Hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek

   A Magyarországon eddig megvalósult napelemes rendszerek döntő többsége, közel 100%-a úgynevezett hálózatra kapcsolt napelemes rendszer. Ezeknek a rendszereknek az a célja, hogy az adott családi ház, vagy egyéb létesítmény villamosenergia fogyasztását minél nagyobb részarányban fedezni tudják. Ebben óriási segítséget jelent a Magyarországon jelenleg még alkalmazott éves szaldós elszámolási rendszer.

 • Hibrid napelemes rendszerek és a vészhelyzeti áramellátás lehetőségei

  A napelemes rendszerek gyors hazai terjedésének okai között minden bizonnyal ott van az önellátás, az energiafüggetlenség, vagy legalábbis az energia árától való függetlenség vágya is. Ezt nyilvánvalóan tovább növeli, ha hirtelen bizonytalanná válik az ország energiaellátása. Jelenleg háború dúl a szomszédunkban, energiaellátásunk pedig jelentős részben a háborút kirobbantó Oroszországtól vásárolt szénhidrogéntől függ, ami hirtelen bizonytalanná vált. Ebben a helyzetben fokozottan jelenik meg a félelem az energiaellátás bizonytalanságától, és egyre többen szeretnének megoldást találni arra, hogy egy esetleges áramszünet esetén is biztosítani tudják saját ingatlanjuk legalább részleges energiaellátását. Vajon a napelemes rendszerek alkalmasak-e erre feladatra?

 • Legyen Ön is Naplopó! - Váltson velünk napelemre!

  Ma Magyarországon lehetőség van arra, hogy háztartásának, vállalkozásának, vagy egyéb létesítményének villamos energia fogyasztását jelentős részben napelemes rendszerrel fedezze. A napelemes rendszer szinte minden épületen megvalósítható, a kivitelezés egyszerűen, gyorsan, minimális beavatkozással elvégezhető.

  A Naplopó Kft. a napelemes rendszerek teljes körű tervezését, engedélyeztetését és KULCSRAKÉSZ kivitelezését vállalja. Legyen velünk Naplopó, és Önnek nem lesz más dolga, mint büszkének lennie a környezetbarát, tiszta napenergiát hasznosító, függetlenséget és biztonságot nyújtó új napelemes rendszerére!

  kerjen ajanlatot

  Miért napelem?

  Jövedelmező befektetésMert értékálló, biztos és jövedelmező befektetés!

  A napelemes rendszer megvalósítása értékálló, hosszú távon is kiszámítható, pénzügyileg megtérülő, magas és adómentes hozamot biztosító beruházás.


  Fizessen csak alapdíjat!Mert jelentősen csökkenti az áramszámlát!

  Napelemes rendszerrel éves szaldós elszámolás esetén akár a teljes éves áramfogyasztást ki lehet váltani, így áramdíjat nem, csak a minimális alapdíjat kell fizetni. A napelemekkel termelt áram biztonságot ad, mivel jelentős függetlenséget teremt a jövőbeli energiaár-emelésektől.


  A napelemes rendszer környezetbarátMert a napenergia környezetbarát, fenntartható energia!

  A napelemes rendszer a villamos energiát teljesen környezetbarát módon, szennyezést okozó károsanyag kibocsátás nélkül állítja elő. A napenergia a jövő meghatározó energiaforrása, de Ön ezt már ma is, korát megelőzve, példamutató módon alkalmazhatja.


  A napelemes rendszer üzembiztosMert hosszú élettartamú, ellenőrizhető és üzembiztos!

  A napelemek garantált élettartama legalább 25-30 év, a rendszer energiahozama online, akár egy okostelefon használatával ellenőrizhető, a napelemes rendszer számottevő költséget jelentő karbantartást nem igényel.


  A napelemes rendszer nemzetgazdaságilag is hasznosMert nem csak Önnek, de országos szinten is hasznos!

  A sok kis méretű, decentralizált napelemes rendszer országos méretben is növeli az energiaellátás hatékonyságát és biztonságát, csökkenti az energiaimport mértékét.


   

 • Minden jogosult megkapja a támogatást a 100%-os napelem pályázaton

  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentése: még több magyar család kaphat támogatást a napelemes pályázaton

  A kormány célja, hogy minél hamarabb, minél több család és háztartás részesülhessen támogatásban, ezért megemeli a lakossági napelemes pályázat első ütemének keretösszegét. Ennek köszönhetően mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult, megkapja majd a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, vissza nem térítendő támogatást - jelentette be keddi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

 • Napelemes rendszerekkel kapcsolatos hasznos információk a villamosenergia-szolgáltatók honlapjain

  demasz

  Egyetemes villamosenergia-szolgáltatók területi elosztása 
  (A térkép csak tájékoztató jellegű, néhány település esetében a szolgáltatási terület nem követi a megyehatárokat)

  Háztartási méretű kiserőművel kapcsolatos információk az E.ON Hálózat (ELMŰ Hálózati Kft) oldalán (Budapest és Pest megye)

  Háztartási méretű kiserőművel kapcsolatos információk az E.ON oldalán

  Háztartási méretű kiserőművel kapcsolatos információk az MVM Émász oldalán

  Háztartási méretű kiserőművel kapcsolatos információk az MVM Démász oldalán

  Háztartási méretű kiserőművel kapcsolatos információk az OPUS Titász Áramhálózati Zrt. oldalán