naplopo

Lakossági pályázatok

2021. december 6-án elindult a "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" nevű pályázat, amely keretén belül vissza nem térítendő állami támogatást lehetett igényelni. A pályázat az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára nyújtott lehetőséget a támogatás igénylésére.

A pályázatra több mint 43 ezer támogatási kérelem érkezett, közülük 2022. októberéig  kb. 25 ezer pályázó részesült pozitív elbírálásban és kapott támogatói okiratot. Az eddig megítélt támogatások összege meghaladja a 90 milliárd forintot. A többi pályázat elbírálását 2022 őszére ígéri a pályázatkezelő.

A pályázat második fordulójának időpontját többször módosították, míg végül 2022. október 17-én bejelentették a második forduló bizonytalan ideig történő elhalasztását. Új pályázati szakasz kiírásáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születhet döntés.

A támogatást napelemes és napkollektoros rendszerek megvalósítása esetén is igénybe lehet venni. Így a támogatás feltételeinek megfelelő családok gyakorlatilag féláron juthatnak hozzá a nap energiáját hasznosító berendezésekhez.

Alkategóriák

Lejárt pályázatok

Keresés a korábbi, már felfüggesztett, lejárt pályázatok között.