naplopo

Napelemes rendszerek alkalmazási területei

Ma Magyarországon lehetőség van arra, hogy háztartásának, vállalkozásának, vagy egyéb épületének villamos energia fogyasztását 100%-ban napelemes rendszerrel fedezze. Egy átlagos családi ház villamosenergia fogyasztását megközelítőleg 6-8 db napelemmel biztosítani lehet. A napelemes rendszer szinte minden épületen megvalósítható, a kivitelezés egyszerűen, gyorsan, minimális beavatkozással elvégezhető.

A Naplopó Kft. a napelemes rendszerek teljes körű tervezését, engedélyeztetését és KULCSRAKÉSZ kivitelezését vállalja. Legyen velünk Naplopó, és Önnek nem lesz más dolga, mint büszkének lennie a környezetbarát, tiszta napenergiát hasznosító, függetlenséget és biztonságot nyújtó új napelemes rendszerére!

kerjen ajanlatot

Miért napelem?

Jövedelmező befektetésMert értékálló, biztos és jövedelmező befektetés!

A napelemes rendszer megvalósítása értékálló, hosszú távon is kiszámítható, pénzügyileg megtérülő, magas és adómentes hozamot biztosító beruházás.


Fizessen csak alapdíjat!Mert lenullázza az áramszámlát!

Napelemes rendszerrel a teljes éves áramfogyasztást ki lehet váltani, így áramdíjat nem, csak a minimális 153 Ft/hónap alapdíjat kell fizetni. A napelemekkel termelt áram biztonságot ad, mivel függetlenséget teremt a jövőbeli energiaár-emelésektől.


A napelemes rendszer környezetbarátMert a napenergia környezetbarát, fenntartható energia!

A napelemes rendszer a villamos energiát teljesen környezetbarát módon, szennyezést okozó károsanyag kibocsátás nélkül állítja elő. A napenergia a jövő meghatározó energiaforrása, de Ön ezt már ma is, korát megelőzve, példamutató módon alkalmazhatja.


A napelemes rendszer üzembiztosMert hosszú élettartamú, ellenőrizhető és üzembiztos!

A napelemek garantált élettartama legalább 25-30 év, a rendszer energiahozama online, akár egy okostelefon használatával ellenőrizhető, a napelemes rendszer számottevő költséget jelentő karbantartást nem igényel.


A napelemes rendszer nemzetgazdaságilag is hasznosMert nem csak Önnek, de országos szinten is hasznos!

A sok kis méretű, decentralizált napelemes rendszer országos méretben is növeli az energiaellátás hatékonyságát és biztonságát, csökkenti az energiaimport mértékét.


 

Napelemes rendszer, ami befektetésnek sem rossz!

A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek jelenleg a napenergia-hasznosítás leggazdaságosabb módját jelentik. Átlagos fogyasztás esetén a teljes éves villanyszámla kiváltható ilyen napelemes rendszerrel. A villamos hálózat korlátlan felvevőképessége miatt egyetlen kWh napelemmel megtermelt energia sem megy veszendőbe, a nyáron megtermelt többlet energiát télen tudjuk hasznosítani.

A Huawei termékpalettáján már elérhető a LUNA2000 energiatároló rendszer. Ez lehetővé teszi a napelemekkel történő energia eltárolását és bizonyos mértékben a fontosabb fogyasztók tartalék energiaellátását is áramszünet idején. A LUNA2000 energiatároló rendszer egy-, vagy háromfázisú inverterekkel (10 kW-ig) és az energiaáramlást figyelő-mérő alkalmazásokkal tud együttműködni. Az energiatároló moduláris felépítésű, a felülre kerülő teljesítménymodul az alatta lévő egy, kettő vagy legfeljebb három 5 kWh kapacitású akkumulátor modulhoz csatlakozik. Az akkumulátor modulokat a napelemekhez hasonlóan sorba lehet kapcsolni. A rendszer modulárisan bővíthető 5 kWh-tól 30 kWh-ig. Minden akkumulátor modul tartalmaz energiaoptimalizálót, amely szabályozza a töltési és kisütési folyamatot a modulon belül. Ez megakadályozza a nem kívánt kiegyenlítő áramok kialakulását, és biztosítja azt is, hogy ne forduljon elő túltöltés, mélykisülés vagy túlmelegedés. 

SolarEdge logó

Az okosabb, hatékonyabb, biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és garantáltan megbízhatóbb napelemes rendszer


napelemekre vonatkozó jogszabályokMagyarországon a VET, a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény rendelkezik arról, hogy az 50 kW teljesítmény alatti, ún. háztartási méretű kiserőművek által termelt villamos energiát az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia-kereskedő köteles átvenni, és annak méréséről gondoskodni. Fontos az is, hogy a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energiát a szolgáltató és a termelő éves szaldó szerint számolhatják el. Mindaddig, amíg az éves szinten betáplált villamos energia mennyisége nem haladja meg a vételezett mennyiséget, a betáplált energiát ugyanazon az áron számolja el a szolgáltató, mint amilyen áron a vételezett energiát vásárolják tőle.