naplopo

Szerelőkeretek

A napkollektorokat általában az épületek tetőszerkezetére kell felszerelni. Fontos, hogy a rögzítéshez használt anyagok ellenálljanak az időjárási hatásoknak, ne rozsdásodjanak, a kollektorok teljes élettartama alatt ne igényeljenek festést, karbantartást.
A Thermosolar napkollektorok felszereléséhez alumíniumból készült szerelőkeretek vásárolhatók. Ezek segítségével a kollektorok könnyen, gyorsan és megbízhatóan felszerelhetők, a tető kollektorok miatti beázása maximálisan kizárható.
A szerelőkeretek 2, vagy 3 db, illetve további 1 db kollektor felszereléséhez készülnek. Ezek egymás mellé sorolásával tetszőleges számú napkollektor felszerelhető.

Külön szerelőkeret kapható ferde-, és lapostetőre szereléshez.

Szerelőkeretek ferdetetőre  Szerelőkeretek lapostetőre

 

acélcsöves tetőkampó
Acélcsöves keret esetén a cseréplécek közé, azokkal párhuzamosan, a szerelőkeret teljes szélességében kell elhelyezni a cserép alá a horganyzott tartócsöveket.
A keret méretének megfelelő hosszúságú acélcső pár, a cső szarufához rögzítéséhez szükséges kengyel és csavarok, valamint a tetőkampó acélcsőhöz rögzítéséhez szükséges bilincsek és csavarok tartozékai a keretnek.

cserépléckampó

cserépléckampós szerelőkeret 2 kollektorhoz

Cserépléc kampós szerelőkeret esetén a kerethez olyan rozsdamentes acélból készült kampók tartoznak, melyeket a cseréplécekbe lehet beakasztani és rögzíteni. A cserépléckampók állíthatóak, ezért a tetőlécek héjalástól függő eltérő távolsága korrigálható.
Ez a keret csak cserép fedés és megfelelően erős tetőléc (min. 3x5 cm) esetén alkalmazható.

tőcsavar

tőcsavaros szerelőkeret 2 kollektorhoz

Tőcsavaros keretet elsősorban pala és fémlemez fedések esetén célszerű alkalmazni. A kereteknek tartozéka kollektoronként 2 db rozsdamentes acélból készült tőcsavar, melyet a tetőhéjalás átfúrása után a szarufába kell becsavarni. A tetőhéjalás vízhatlan tömítését a tőcsavar külső, menetes részén lévő, anyával és takarórózsával a héjaláshoz szorított habosított szigetelőanyag biztosítja.
Figyelem! A tőcsavaros keretek csak fa szerkezetű tetők esetén alkalmazhatók!


2-es laposteteős szerelőkeret

A napkollektorok lapostetőre, vagy egyéb sík felületre szereléséhez a lapostetős szerelőkeretek használhatók.
Segítségükkel megoldható a kollektorok hagyományos, szigetelt lapostetőre, vagy talajszintre, udvarra rögzítése is. A tető, vagy talaj egyenetlenségeit célszerű vízszintesen elhelyezett U-profilok alkalmazásával kiegyenlíteni és a kereteket ehhez erősíteni. A keretszerkezetek rögzíthetők lecsavarozással, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor leterheléssel.
A szerelőkeretek előfúrva, az összeszereléshez szükséges rozsdamentes csavarokkal együtt kaphatók. A lapostetős szerelőkeretek dőlésszöge 45o (külön rendelésre 30o).

Alkategóriák