naplopo

Innosolar fagyállóAz INNOSOLAR hőátadó folyadék elsősorban napkollektoros rendszerek folyadéktölteteként használható, -29°C hőmérsékletig fagyásbiztos, narancssárga színű folyadék. Magas 200°C feletti hőmérsékleten is stabil és tartósan üzembiztos. Magas hőmérséklettűrése miatt alkalmazása elsősorban vákuumcsöves napkollektorok használata esetén és/vagy gyakori üresjárati túlmelegedésnek kitett napkollektoros rendszerek esetén javasolt.

Az Innosolar fagyálló folyadék különböző szénatomszámú glikolok, víz és megfelelő korróziógátló inhibitor keveréke, ami meggátolja a folyadékkal érintkező fémek korróziós károsodását. Az inhibitor-keverék nem tartalmaz nitrit-, kromát- és amintartalmú vegyületeket, így a használati utasítások betartása esetén egészségkárosító hatása nincs. Összetétele miatt nagy hőmérséklet-terhelés felvételére alkalmas.

 

A készítmény eredeti összetevői a természetben teljes mértékben lebomlanak, a szabványokban rögzített időtartamon belül, a természetet nem károsítják.

Innosolar fagyálló vákuumcsöves napkollektorhoz

 

Típusváltozatok:

• Innosolar-Basic: -30°C-tól +210°C-ig

• Innosolar-HT: -29°C-tól +265°C-ig

Kiszerelés: 5 és 20 literes kannában.

 

Árak: A termék aktuális árának megtekintéséhez látogassa meg webáruházunkat

Az Innosolar fagyálló árai megtekintéséhez kattintson ide

Az Innosolar hőátadó folyadék főbb tulajdonságai:

  • Felhasználásra kész oldat
  • Sík és vákuumcsöves kollektorokban egyaránt használható
  • Fagyállósága: - 30°C (Innosolar-Basic), - 29°C (Innosolar-HT)
  • Hőmérséklettűrése: 210°C (Innosolar-Basic), 265°C (Innosolar-HT)
  • Stabil kémhatású
  • Korrózió ellen hatékony védelmet nyújt
  • Nem mérgező, egészségkárosító hatása akkor sincs, ha rendszer meghibásodás esetén (pl. kilyukad a hőcserélő) bekerül a használati- melegvíz rendszerbe.

Hígítatlan állapotban pH értéke 8,7-9,7 közötti. A termék teljesíti a nemzetközileg elfogadott DIN 4757, 3. részében rögzített, a napkollektorokra vonatkozó követelményeket.

A tömítőanyagként, vagy szerkezeti anyagként használt anyagok közül a folyadéknak teljes mértékben ellenállnak: butil-kaucsukok, fluorozott szénhidrogének, természetes kaucsukok, nitrilkaucsuk, olefinkaucsuk, poliacetál, poliamid, polibután, poliészter gyanták, polietilén féleségek, polipropilén, poli-tetra-fluoretilén, sztirol-butadién kaucsuk, szilikonkaucsuk.

A folyadék károsítja a fenol-karbamid-formaldehid gyantákat, lágy PVC féleségeket és a poliuretán elasztomereket.

Felhasználási útmutató

Új napkollektoros rendszer üzembe helyezése előtt - de mindenképpen a nyomáspróba után - tisztítószeres átmosatást kell végezni. Erre a célra javasoljuk a INNOSOLAR CLEAN tisztító folyadék néhány százalékos meleg oldatát. A tisztítófolyadék leeresztése utáni vizes öblítést követően a rendszer INNOSOLAR hőátadó folyadékkal feltölthető.

Teljes folyadékcsere esetén az INNOSOLAR feltöltése előtt a rendszer vizes, esetleges savas átmosása – INNOSOLAR-CLEAN  folyadékkal - és átöblítése szükséges. Az INNOSOLAR vízzel nem hígítható és nem keverhető semmilyen más hőátadó folyadékkal vagy egyéb készítménnyel, mert ezáltal a garantált tulajdonságai módosulnak.

Minőségmegőrzési idő: Eredeti, bontatlan csomagolásban és megfelelő tárolási körülmények között 3 év.