naplopo

LG NeON 2 prémium kategóriás napelemek

 

Forradalmi újdonság a cellagyártásban: CELLO technológia

Cell connection, Electrically, Low Loss, Low Stress, Optical Absorption Enhancement

LG CELLO technológia

Az LG NeON 2 napelemei CELLO technológiával készülnek, melynek lényege, hogy az egyes cellákba a hagyományosan alkalmazott 3, vagy 4 db széles vezetősín (busbar) helyett 12 db vékony, kör keresztmetszetű vezeték kerül beépítésre.

A vékony vezetékek kisebb részt takarnak ki a cellák felületéből, mint a széles vezetősínek, így megnő a hasznos cellafelület. Ugyanakkor a kör keresztmetszetű vezetékek jórészt nem visszaverik, hanem a hasznos cellafelületre szórják szét a rájuk eső napsugárzást. További előny, hogy az egyenletesen elosztott 12 db vezeték elektromos vesztesége is kisebb.

 

Az LG NeON 2 napelemek legfontosabb előnyei:

 

Kétoldalas cellaszerkezet

Kétoldalas cellaszerkezet

A kétoldalas cellaszerkezetnek köszönhetően a hátlapról visszaverődő fénysugarakat a hátsó cella – az elülső cellához hasonlóan - hasznosítani tudja, és ez jelentősen hozzájárul a napelem magas hatékonyságához.

Megnövelt teljesítménygarancia

Megnövelt teljesítménygarancia

Az LG az új NeON 2 napelemek megengedett éves teljesítménycsökkenését -0,6%/év értékről -0,55%/év értékre változtatta. Ez 25 év élettartam után 1,2% többlet teljesítményt jelent a korábbi LG NeON 2 napelemekhez képest.

Esztétikus design

Esztétikus megjelenés a tetőn

A NeON 2 napelemek tervezésekor kiemelt figyelmet fodítottak az esztétikai szempontokra. A vékony vezetősíneknek köszönhetően a cellák távolról homogén feketének tűnnek.

Nagyobb teljesítmény erős napsütésben

Nagyobb teljesítmény erős napsütésben

A NeON 2 napelemek teljesítménye erős napsugárzás esetén magasabb, köszönhetően a továbbfejlesztett (lecsökkentett) hőmérsékleti együttható értékének.

Magas hatásfok és teljesítmény

Magas hatásfok és teljesítmény

A korábbi típusokhoz képest a NeON 2 napelemek hatásfoka és így teljesítménye is magasabb, ezért kisebb felületről lényegesen több energia nyerhető.

Kiemelkedően magas élettartam

Kiemelkedően magas élettartam

Az új megerősített keretnek köszönhetően a NeON 2 napelemek szilárdsága, ellenállása a szél-, és hóterhelésnek megnövekedett, ezért ezekre az LG a szokásos 10 év helyett 12 év garanciát biztosít.

A nagyobb napelem teljesítménynek köszönhetően azonos felületen az LG NeON 2 napelemek alkalmazása esetén lényegesen nagyobb teljesítményű rendszer valósítható meg. 

Napelem adatlap letöltése