naplopo

2020. november 2-án az alábbi közlemény jelent meg a hitelprogram hivatalos oldalán (palyazat.gov.hu)

Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) hitelprogram esetében a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását jelen közlemény megjelenésétől számított harmadik napot követően ideiglenesen szüneteltetjük, támogatási kérelmet 2020. november 5. napján 24.00 óráig lehet benyújtani.

Az MFB oldalán már nem szüneteltetésről, hanem a program lezárásáról szólt a híradás:

Nagy sikerrel zárult az MFB Lakossági Energiahatékonysági hitelprogramja: Összesen 90 milliárd Forint jutott több tízezer lakás, illetve családi ház korszerűsítésére.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében meghirdetett hitelprogram elindításának az volt a célja, hogy forrást biztosítson a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növeléséhez. A hitel egyebek mellett a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, illetve napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek telepítésére is igényelhető volt.

A legnépszerűbb hitelcél 75%-os aránnyal a napelemes rendszerek megvalósítása volt.

Az MFB hitelprogram részletei az oldalunkon.