naplopo

Átírták a 100%-os támogatású lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat szabályrendszerét március 4-én, új pályázati felhívás jelent meg a pályázat honlapján. A felhívásból kivették a 18 év alatti gyerekek és a hátrányosabb helyzetű régiókban beadott pályázatok után járó pluszpontszámok rendszerét.

A pályázati felhívás átírt verziójában már tehát csak ötféle értékelési szempontnak kell megfelelni, és mivel kidobták a pontszámok rendszerét, ezért mostanra a döntéshozatali eljárás is megváltozott: „a pályázatok azok feldolgozásának sorrendjében, a forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban”.

A korábbi változatban még az egyes lezárt beadási körök után 30 napon belülre ígérték a döntéshozatalt, most nincs konkrét vállalás, várhatóan a következő hetekben sorozatban születnek meg a támogató/elutasító döntések, amelyekről majd „az érintett pályázók elektronikus úton a pályázati rendszeren keresztül kerülnek értesítésre.”

A pályázati kiírás és az elbírálási szempontok változtatásának a következménye az is, hogy az eredetileg tervezett négy beadási ütem helyett már csak egy lesz, idén szeptember-októberben. Ekkor viszont már a beadási sorrend számít majd, hiszen az új felhívás szerint "a beérkező pályázatokról a beérkezés sorrendjében történik a döntéshozatal."