Kombinált puffertárolók

Kombinált puffertárolókA kombinált puffertárolók a használati melegvíz tárolási és a fűtési energia tárolási feladatokat egyetlen tárolóban oldják meg. Ezáltal egyszerűsödik az épület központi gépészeti rendszere, mely így könnyen áttekinthető, felügyelhető és karbantartható. Felépítése egyszerűbb, kevesebb alkatrészre, szabályozóra és csővezetékre van szükség.

A hőenergia ott hasznosul, ahol arra igény van. Ha a tulajdonos pl. nyáron teljes egészében csak használati melegvizet szeretne készíteni, akkor erre a célra tudja felhasználni a tárolóban összegyűjtött hőenergiát, ha pedig téli időszakban nincs szüksége melegvízre, akkor minden hő fűtésre fordítható.

A kombinált puffertárolók bármilyen hőtermelővel fűthetők, legyen az napkollektor, fatüzelésű kazán, hőszivattyú, vagy akár elektromos fűtőpatron.

Belső tárolós kombipuffer-tárolót alkalmazunk azokban az épületekben, ahol a melegvíz-tároló és a csapoló közötti távolság nagy. E két pont között melegvíz cirkulációs vezetéket kell kiépíteni és a vizet cirkulációs szivattyúval kell keringtetni. Használatával a tárolóban létrejövő rétegződés megmarad.

Az átfolyós kombipuffer tárolókat higiénikus tárolóknak is hívják -nem véletlenül. Felépítésük hasonló a belső melegvíz tárolóval rendelkező puffertárolókkal, azzal a különbséggel, hogy a belső melegvíz tároló helyett egy átfolyós, nagy felületű, rozsdamentes hőcserélővel készíthető melegvíz. Felépítésükből adódóan nincs esélye a legionella vagy más baktériumoknak.

 

SB logo Hajdú logó

Solarbayer

Hajdú

 

A kombinált puffertárolók árainak megtekintéséhez kattintson ide!

 


 Hajdú átfolyós kombipuffer-tárolók

Hajdu logoA Hajdúsági Ipari Zrt Magyarország nagymultú, patinás tartálygyártó vállalata. Megújult termékpalettáján immár a legkorszerűbb átfolyós kombinált puffertárolók is megtalálhatók.

 

 


  Solarbayer kombipuffer-tárolók

Solarbayer logoA Solarbayer Németország egyik jelentős megújuló energia-hasznosítással foglalkozó vállalata. Tárolói között találunk találhatóak nagyobb teljesítményű és egyszerűbb felépítésű tárolók egyaránt. A kombinált puffertárolók között létezik átfolyós és belső HMV-tartályos változat is.

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


 VEKOP pályázat


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Mennyi villamos és hőenergiát állíthattunk elő a napsugárzásból Budapesten az elmúlt 7 nap során?

 

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 35 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez